Behandlinger

massage

Massage

I mit arbejde bruger jeg triggapunkt massage, akupressurtryk, kraniosakral terapi og smertelindrende massage. Behandlingen varer cirka ½ – 1 time med lette tryk og massage, altid i samarbejde med dig, så jeg ikke går over din smertegrænse. Således får du mest muligt ud af behandlingen.

Jeg vil også under behandlingen give dig råd og vejledning til et videre forløb, såsom genoptræning, udstrækningsøvelser m.m.

Massagen kan hjælpe dig med bl.a.

Spændingshovedpine, Smerter i skulder og nakke
Piskesmæld, Idrætsskader
Smerter i ryg og lænd, Iskiasproblemer
Fiberskader, Ømme og trætte muskler
Overbelastningsskader, Ansigts-, hånd- og fodsmerter.

akkupunktur

Akupunktur

En akupunktur behandling vil typisk vare en time alt efter ønsker og behov.

WHO (Verdenssundhedsorganisationen under FN) har udarbejdet en liste over lidelser, hvor akupunkturen er velegnet. Heraf kan blandt andet nævnes:

Alle former for smerte
Gigtsygdomme i led og muskler
Hovedpine/migræne
Rygsmerter
Frossen skulder
Tennisalbue
Menstruationsproblemer
Mave- /tarmlidelser
Bihulebetændelse
Højt blodtryk
Eksem
Kredsløbsproblemer
Lidelser i sanseorganer
Immunsygdomme
Hormonelle forstyrrelser

(kilde: www.aku-net.dk/)

Kranio Sakral terapi

Kranio sakral terapi er en nænsom behandlingsform med fokus på kroppens puls. Behandlingen har en dybtgående virkning på krop og sind. Behandlingen er rettet mod centralnervesystemet, som består af hjernen og rygmarven og afgrænses af kraniet og korsbenet (sacrum) – heraf navnet kranio-sakral terapi. Formålet med kranio-sakral-terapi er at påvirke kroppen til selvhelbredelse.

Kan bl.a. lindre

Stress
Hovedpine
Piskesmæld
Svimmelhed
Kæbeproblemer/smerter
Muskelspændinger/smerter

(kilde: http://www.vifab.dk/)

Guasha

er en traditionel, flere tusind år gammel teknik, hvor man fjerner gift- affaldsstoffer fra kroppen. Med hjælp af denne metode fremmes den vitale energi, hvilket øger ens balance og velvære. I Asien er det en meget anvendt metode i folkemedicin.

Behandling med Guasha Det kinesiske tegn Gua betyder skrabe og Sha betyder røde pletter.  Man gnider eller skraber huden med en glat sten eller horn. Ved behandlingen ses på huden røde eller blå pletter, hvad betyder, at stagnerede blod fjernes og blokeringer ophæves fra kroppen. Pletterne forsvinder i løbet af en nogle dage. Med Guasha kan spændinger og smerter i muskler, nakke, skulder og ryggen lindres. Også astma, bronkitis, influenza, migræne og søvnapnø kan afhjælpes. Patienten kan mærke lettelsen i kroppen næsten med det samme. Guasha kan kombineres med akupunktur og cupping.

cupping

Cupping

Cupping er en gammel metode ved siden af akupunktur i den kinesiske medicin. Men i cupping bruger man sugekopper i stedet for de mere traditionelle nåle. Cupping bruges selvstændigt eller som kombination til akupunktur eller guasha. Tidligere benyttede man kopper fremstillet af bambus, keramik, messing og jern. I dag benyttes oftest kopper, som er fremstillet af glas, plastik eller gummi.

Behandling med cupping Sugekopper i forskellige størrelser placeres på udvalgte akupunkturpunkter, og de skal sidde fast i 10-15 minutter på huden. Et andet behandlingsalternativ er at flytte kopperne hele tiden rundt på huden. Under behandlingen skabes der et vakuum undertryk i koppen, som øger blodcirkulationen på området og frigør affaldsstofferne. Cupping letter også spændinger i kroppen. Metoden anvendes blandt andet ved nakkespændinger, hold i nakken, ryg- og lændesmerter (lumbago), hovedpine, astma, lungesygdomme og influenza i opløbet.

Behandlingen gør ikke ondt, men efterlader sugemærker på de behandlede områder, som dog forsvinder i løbet af få dage.