Luk Vinduet

Forsikringen dækker nu også akupunktur

En stor del af forsikringsselskaberne yder via deres sundhedsforsikring tilskud til akupunktur udført af medlemmer af Praktiserende Akupunktører.

Flere forsikringsselskaber har gennem længere tid givet tilskud til akupunktur under forudsætning af, at behandlingen bliver udført af en læge. Nu er ordningen udvidet, så der også ydes tilskud, når behandleren er medlem af Foreningen Praktiserende Akupunktører.

- Mange forbrugere er slet ikke klar over, at deres egen sundhedsforsikring eller arbejdspladsens forsikring går ind og dækker akupunkturbehandlinger. Vi har nu fået bekræftet det ved at kontakte en hel række forsikringsselskaber. Og det er selvfølgelig en udvikling, vi er meget glade for, fortæller næstformand i Praktiserende Akupunktører Torben Lind og fortsætter:

Opfylder en lang række krav

- En af grundene til at mange forsikringsselskaber i dag yder tilskud til akupunktur udført af vores medlemmer, er at alle medlemmerne i dag er Registrerede Alternative Behandlere (RAB). Foreningen er godkendt af Sundhedsstyrelsen som registreringsansvarlig brancheforening. Det betyder, at alle medlemmerne skal leve op til en lang række krav, bl.a. om etik og moral, udelukkende anvendelse af sterile engangsnåle, samt krav om efteruddannelse, forsikringer m.m. Og det giver befolkningen tryghed og skaber samtidig en troværdighed hos en stor del af forsikringsselskaberne, siger Torben Lind.

Indtil videre giver følgende forsikringsselskaber tilskud til akupunktur i deres sundhedsforsikring, hvis det bliver udført af Praktiserende Akupunktører: Codan, Topdanmark, Danica, Trekroner, FSP pension og International Health Insurance Danmark.

- På nuværende tidspunkt yder Skandia, Tryg og PFA IKKE tilskud til akupunktur udført af vores medlemmer, men vi tror da på, at de også følger med snarest, slutter Torben Lind.

Yderligere information fås hos Torben Lind, Praktiserende Akupunktører på telefon 75 31 07 20

  eller e-mail: tl@aku-net.dk  Se også: www.aku-net.dk


Kilde: http://www.aku-net.dk/1/349/pressen.html

Denne pressemeddelelse er udsendt den 15/6 2007